发布时间:2019-09-05来源: 作者:IEC

9月3日,由外交部和广东省政府联合举办的中非青年大联欢活动在广州中国大酒店举行,我校来自埃及、几内亚、塞内加尔、冈比亚、科特迪瓦、尼日尔、马里、喀麦隆、刚果(金)等国的18名国际学生在副主任刘兆熙、国际学生事务办公室主任张戈、国际学生辅导员叶嘉仪的带领下应邀代表参加,与来自51个中非合作论坛非方成员国的近百名青年代表欢聚一堂、共话青年发展。

On 3 September 2019,the Fourth China-Africa Youth Festival opened in China Hotel Guangzhou. Present at the opening ceremony were nearly 100 African youth representatives from 51 members of the Forum of China-Africa Cooperation (FOCAC) and about 90 Chinese youth representatives.GDUT International student representatives from Egypt,Guinea,Senegal,Gambia,Ivory Coast, Niger,Mali,Cameroon,Congo (Kinshasa) led by IEC joined the Festival celebration and participated in performance.

活动期间,我国际学生与其他参会青年代表进行了友好交流,同时参加了太极、中国功夫、瑶族传统舞蹈、粤剧、非洲街舞等中非传统文化项目表演,展示了我校国际学生风采。来自2019级国际经济与贸易专业(国际学生班)本科生MAKKI YOUSEF SALAH YOUSEF(马奇)非常激动又兴奋地说,自己非常喜欢中国文化,很开心能够被邀请参加中非青年大联欢并感受中国传统文化的魅力。国际学生们纷纷表示,愿传承好中非友好的接力棒,使中非友好不断拓展延伸。

中非青年大联欢活动是中非合作论坛框架下青年交流的品牌活动,主要目的是为落实中非合作论坛的后续工作,进一步深化中非青年人文交流。此次活动不仅为我校非洲国际学生提供了加深了解、相互学习、增进友谊的“第二课堂”重要平台,也增强了他们的使命感和责任感,让国际学生积极投身到中非友好合作中去,为拓展中非人文交流内涵注入新动力。

China-Africa Youth Festival is a China-Africa youth exchange activity conducted under the FOCAC framework. As one of the supporting activities of the FOCAC Summit, the Festival this time is hosted by the Foreign Ministry and organized by Government of Guangdong Province.

2019年9月5日