> NEWS > Content
我校留学生佛山创新科技行
Published:19 April 2019 Source: Author:

International Students Visited Foshan Nanhai GDUT CNC Equipment Cooprative Innovation Institue

4月16日,为推进我校来华留学生创新创业教育、促进课堂理论与社会实践相结合、助力国际人才对接我协同创新平台及企业,50多名来自我校2018级国际经济与贸易专业(国际学生班)、汉语言高级班以及其他专业留学生,在国际文化教育中心主任黄鑫城和班主任老师带领下,前往佛山广工大数控装备协同创新研究院(以下简称“研究院”)和校友企业参访交流,了解精密装备、智能制造、无人机技术等科技发展以及企业运营情况。通过实地考察交流等活动,留学生们切实体验了我校重大协同创新平台在技术研发与社会服务、企业孵化与人才引育等方面取得的成就。

On April 16, in order to promote innovation and entrepreneurship education for international students in GDUT, more than 50 international students of Economics and Trade, Chinese Language and other majors visited Foshan Nanhai Guang Dong University of Technology CNC Equipment Cooprative Innovation Institue(hereinafter as Institute) and alumni enterprises. The delegation was led by HUANG Xincheng, director of the International Center for Culture and Education and related faculties.Deputy Dean of the Institute XIONG Wei hosted the delegation.

The international students visited Innovation Achievement Exhibition Hall, 3D Printing Application Center, Craftsman Worshop, Guangdong Nafei Aeronautical Science and Technology Development Company to learn about the precision equipment, intelligent manufacturing, UAV technology and other scientific and technological development as well as enterprise operations.

当天上午,师生们参观了研究院创新成果展厅、3D打印应用技术中心、工匠创客汇、广东能飞航空科技发展有限公司等。

在创新成果展厅,留学生们对全球首创PCB人工智能高速在线检测机等高科技产品特性、投放市场需求等表示了浓厚兴趣并纷纷提问。许多同学对着展厅内创新性产品设备进行拍照留念,甚至表示希望把这些先进的设备引进到自己的国家。

在3D打印应用技术中心,留学生们被现代打印技术的飞速发展深深震撼,他们仔细聆听并感受3D打印应用于医疗、汽车、创意等不同领域的奇妙,并拍下印象深刻的作品在社交网络分享。在广东能飞航空科技发展有限公司,留学生们不仅观摩了不同型号的无人机,还在电脑上初体验了“无人机”模拟驾驶,切实体验了研究院平台在科技创新和社会服务等方面取得的成就。

下午,在研究院熊薇副院长陪同下,留学生们前往我校友企业佛山唐明汉家居实业有限公司参观学习。公司创始人、我校校友黄志存先生热情接待了师生一行,并陪同参观了伊百丽4.0家居智造工厂生产线和展厅。留学生们对我校友企业先进的4.0生产流程、绿色发展设计理念尤其是其取得的骄人成就赞口不绝。

通过此次科技企业体验活动,一方面开拓了我校留学生们的视野,使留学生们真切感受到了中国的最新科技发展成果,了解了国内知名企业的生产管理运行模式等情况,另一方面加深了留学生与我协同创新平台和企业之间的沟通联系,促进了校企联合培养留学生的可能性探索,为留学生未来进入中国企业实习工作和开拓国际市场创造了有利的平台。

2019年4月19日